Amerikan Vatandaşı Nasıl Olunur?

0

Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yaşayan göçmenler ya da insanlar her yıl bir çok kez Amerikan Vatandaşı olabilmek için başvuru yapmaktadırlar . Amerikan vatandaşı olabilmek için belli başlı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar ve şartların sağlanması durumunda kişinin Amerikan vatandaşı olabilmesi için hiçbir sakıncası ve engeli bulunmaktadır .


Amerikan Vatandaşı

Amerikan Vatandaşı Olabilme Şartları

Bir kişinin kendi isteği doğrultusunda kimsenin baskısı altında kalmadan Amerikan vatandaşı olabilmesi için ilk olarak en az 18 yaşında olması gerekir . 18 yaşın altında bulunmakta olan çocuklar ancak ailesi ile birlikte Amerikan vatandaşı olabilmesi mümkün olmaktadır .Amerikan vatandaşı olmak için en az 5 yıl yeşil kart sahibi olunması gerekmektedir . bu süreç eğer kişi evlilik sebebi ile olmuş ise en az 3 yıl yeşil kartlı olması yeterli olacaktır . Ancak bu süreç içerisinde kişinin Amerika dışında başka bir yere seyahat etmesi gerekiyor ise bu süreç Amerika dışında kalması bu sürecin uzamasına neden olacaktır .

Amerikan vatandaşı ne kadar sürede olunur?

Kişi Amerikan vatandaşı olmak amacı ile başvuru yaptıktan sonra başvuru tarihinden itibaren en az 3 ay boyunca başvuru yapmış olduğu eyalette oturuyor olması da gerekmektedir . Bu durumda şunu da belirtmek gerekmektedir ki yeni bir eyalete taşınan kişinin başvuru yapması için en az 3 ay beklemesi de gerekmektedir . son aşamalarda da kişilerin vatandaşlık sınavını geçmeleri gerekir .


Paylaş.

Bir yorumda sen yapmaz mısın?